Hej hallå!

Jisses! Det är över en vecka sedan jag skrev ett inlägg, fy på mig! Men, till mitt försvar kan jag säga att jag har varit rätt trött på allt vad datorer handlar om. Datorn är ju mitt redskap för tillfället när det gäller skolan, inte bara när det gäller att skriva arbeten utan även när jag har seminarium. Och, efter en hel termin med konstant datoranvändande har jag hunnit tröttna lite. Men, nu vet ni att jag lever :p

Har haft en kanonbra vecka dessutom, jobbat 3 dagar vilket har varit underbart! Förutom att jag lyckades försova mig första dagen på avdelningen ifråga. Jag som aldrig försover mig! Men men, jag ringde upp dom och sa som det var och dom skrattade mest åt mig så det tog inte så hårt ändå, förutom dom 2 timmarna som jag förlorade!

Ikväll blir det minsann utgång, det var längesen nu! Men, jag ser fram emot kvällen och vad den har att erbjuda :)

Återkommer senare med lite bilder från veckan :)

Puss&Hej

20 Maj 2010

Det är ingen vanlig idag minsann, för det är nämligen min älskade pappas födelsedag! Stort grattis till honom :D Smörgåstårta står på menyn så nu bara väntar jag på att det ska komma lite folk så jag får äta ;)

Fick ett mail igår, ett drygt mail. Jag klarade inte mattetentan den här gången heller, inte helt otippat, men ändå lite smådrygt. Nästa tillfälle är 11 juni och jag är väldigt osäker på om jag kommer hinna plugga till dess så vi får hur jag gör med den.

Nej, nu ska jag ta och sätta mig i solen tills folket kommer och så där :)

Ha en trevlig eftermiddag, bilder från gårdagens cirkus och mys med barn kommer senare :D

Puss&Kram

Schleeev

Detta inlägg är till Hannas ära, eftersom ett inlägg med detta innehåll har efterlysts ;) Vi har egenhändigt kommer på några ord som vi ofta roar oss med att använda på alla möjliga sätt. Till exempel, Schleev in schleevschlääfen i schlääfen! Och detta med lite norrländs dialekt för att få till rätta känslan. Man kan även blanda in ord som kan låta liknande, som förra meningen, där kan man byta ut schlääfen mot kääften eller stjäärten. Men, kom ihåg den norrländska dialekten för att få till rätt känsla!

Några frågor på det?

Mitt i natten..

Här sitter jag, mitt i natten när jag så väl skulle behöva min sömn. Men nu är det sådär igen, kroppen har det alldeles för bekvämt. Inte okej!

I morgon (eller ska jag säga idag?) blir det en fullspäckad dag. Först lär jag försöka ta mig upp i tid och skriva på hemtentan, sen åka till stan och leka med Erika, Felix och lilla Mindie. Ska nämligen ha henne lite när Lina ska uträtta ärende :) Sen bär det av på roadtrip med Erika och Felix, där glass ingår, woho! Och till kvällen är det dags för cirkus minsann :) Ska dit med min kära mor, Frida och tjejerna. Tomas, Angelica, Emilia och Eliaz ska också dit. Emilia skulle ha gått med oss egentligen men hennes päron blev visst också sugna!
Så jag kan se fram emot en härlig dag med härliga vuxna och barn :)

Nej, om jag skulle ta och borsta tänderna i alla fall? Det är ju en början, bättre än ingenting :)

Igår hände något som gjorde mig glad. Det känns verkligen riktigt bra :)

Puss&Godnatt

Underbara doft!

Häri Goatlive når doften av nyklippt gräs min snok och jag bara känner att det gör under för mitt humör! Underbart, underbara känsla! Är det inte sommar snart då? Törs jag säga det högt? Äh, jag gör det, vad fasen, det är på tiden!
SNART ÄR DET SOMMAR!

Nu ska jag åka och vattna mormors blommor, dom skriker säkert efter vatten dom stackrarna!

Puss&Hej

18 Maj 2010

Vilken underbart väder det har varit idag igen :D Igår spenderade jag dagen och eftermiddagen ute i solen med en bok i högsta hugg. Jag lyckades läsa ut en bok på ungefär 200 i sidor tack vare det. Inte för att skryta, men ibland är jag rätt duktig ;) Satt ute på förmiddagen idag också och pluggade innan det var dags att dra sig undan och fixa lunch och sedan ha seminarium. Sen somnade jag, mitt klantarsle, på soffan efter seminariet. Men jag var i stort behov av den sömnen :)

Nej, idag har jag inte mycket vettigt att komma med, ingen kul bild heller. Kände inte för att ta kort på mitt röda bröst faktisikt. (Ingen tutte, för att undvika missförstånd ;) )

Puss&Hej

17 Maj 2010

Jaha,grattis Norge då, det är visst eran nationaldag! Kul för er!

Idag är det plugg som gäller! Eller idag, hela veckan blir full med plugg, vet inte hur jag ska hinna med allt bara! Men men, har jag hållt på så här i 2,5 år så klarar jag nog det här också ;)
Det kommer nog kännas såhär dock


Det är bara att ta i och kämpa på! Inte många veckor kvar nu :) (Bilden är lånad från google)

Ha en underbar måndag gott folk!

Puss&Kram

Tokerier

Helgen har verkligen varit kanon. Hjälpt Sara att flytta, och det har nog aldrig varit så roligt att agera flyttgubbe! Många skratta och pustar från alla håll och kanter. Kanonbrudar verkligen :D

Igår fortsatte jag och Sara lite, körde hennes soffa, sen sa våra kroppar ifrån. Ville liksom inge mer, så då gav vi upp. Åkte hemåt och gjorde oss i ordning och åkte till Emil som fyllde år (Grattis igen donarn!). Där var även Klasén, och vi hade det rikigt trevligt! Vi drog ner på stan, in på Trädgården (trägårn i folkmun) och vände då det var småfolk så långt ögat kunde nå. Och det orkade jag inte riktigt med i nyktert tillstånd kände jag :p Sedan mötte jag upp Jämpers och Ankers på lobbybaren, men dom skulle också till småfjunen så jag åkte hem :p

Så här kan det se ut när man ger bort en krislåda med smått och gott i












Hur tjusiga var inte vi då? Och Sara, jaa, det är svårt att toppa henne i snygghet alltså!

Tack för en kanonhelg alla inblandade! Har dessutom myst med min älskade brorsdotter Filippa hela helgen (när jag väl varit hemma) underbart!

Puss&Hej

Sötsaker

Tänkte passa på att bombadera bloggen med lite bilder på mina sötsaker, underbara barn som gör mig varm i själ och hjärta när jag ser dom.                                           












Puh, det här tog sin lilla tid, men här har ni bilder på mina hjärtegull, mina brorsbarn! :)

Hade från början skrivit något sött under bilderna, men det blev inte som jag vill så ni få nöja er med det här,en vacker jag ska jag klura ut det här ska ni se :)

Puss&Kram




Cupcakes

Åkte hem till Hanna för att bli bjuden på sockerkaka och kaffe, sjukt gott! Sen berättade hon att hennes syster (som är gift med min mammas kusin, so we are some kind of lite släkt :) ) skulle baka cupcakes, med frosting och allt. Jag läste recept, sen skötte dom resten. Resultatet blev detta



Bilden är kass, tog den med mobilen, men visst fasen ser det bra ut? Och gissa om det var gott! Skulle vilja använda ett uttryck som är träffande, men det passar sig inte för bloggen I think. Men gott utan fasen var det! Måste ge det ett försök själv nån dag. Om det är någon som vill vara med så hojta till så gör vi det hela mysigt :) Insåg nu när jag skrev den där meningen att det kanske lät lite tokigt, men det är kanske bara jag som uppfattade det hela så :p

Puss&Hej

Jag blev barn igen

När jag såg att det var "Alla vi barn i Bullerbyn" på tv, så jäkla underbart! Jag får en viss känsla i kroppen, en fri känsla på något vis. En härlig känsla helt enkelt :)



Underbart va?

Puss&hej

Jobbigt läge..

Det är vad man kan kalla det när man är jättetrött och vill gå och lägga sig. Man tänker flera gånger "nej, nu är det dags att krypa ner" man sitter kvar och efter någon minut tänker man "sängen var det ja..". Men, kroppen vill inte, den samarbetar inte. Man reser inte på sig, för kroppen har det så skönt i soffan, sitter/ligger så bekvämt som det bara går. Det är nästan som att man tillslut får säga till på skarpen "Nu jävlar anamma reser du på dig och går till sängen! Bums! Punkt slut. Nu var det. NU!" Och så reser man på sig till slut.

Så brukar det vara för mig. Men det kanske bara är jag som är lite onormal i vanlig ordning? Eller? Äh, sån är jag! (För att citera Jenny E.)

Såhär känns det ungefär när det blir såhär på kvällarna


(Nej, jag är inte sådär röd i ögonen enbart för att jag kanske var lite lurig. Hade ju some problems med ögonen en sväng, that´s why.)

Godnatt folks!
Puss&Kram

Ps. Hoppas ni inte blev alltför rädda för bilden! Ds.

Ny vecka, nya tag!

Visst fasen är det väl ny vecka nu, v.19 till och med! Det innebär att det inte är många veckor kvar tills skolan är slut för den här terminen! SOMMARLOV! Haha, samma känsla som när jag var lite kanske? Neej, men riktigt härligt ska det bli!
Sitter just nu och kollar en föreläsning (föreläsaren har en sjukt jobbig röst) och snart är det dags för seminarium! Lärarlöst dessutom, kan ju bli spännande! Sen resten av dagen blir det plugg i vanlig ordning!

Nej, ska väl koncentrera mig på föreläsningen en liten stund till :)

Ha en bra dag folks!

Puss&Hej

Facebook

Jag är så fascinerad av facebook, eller snarare hur människor använder facebook. Jag älskar facebook, just för att det är där man får reda på allt. Folk är redo att lägga ut hela sitt liv där, många håller inte igen med mycket. Är du arg, ja, då skriver du ut det på facebook, är du glad, då skriver du ut det på facebook, vill du skryta om något, då gör du det på facebook. Frågan är vad folk inte lägger ut på facebook? Vill man verkligen att alla ska veta allt om en? Kan ingenting vara privat? Det finns även de om gång på gång påpekar hur lyckliga de är. Och det väcker frågot hos mig. Visst kan det vara så att personen verkligen är lycklig, och jag unnar alla att vara lyckliga. Men om man nu är så lycklig, är det då så viktigt att alla får veta det? Jag kan tänka mig att många försöker skyla över något som inte är fullt så bra som det verkar. Det är ett sätt att försöka övertyga omgivningen att allt är guld och gröna skogar. Och måste alla veta varje steg andra tar? Det känns som att folk snart kommer skriva ut när de går på toaletten och vad de pysslar med där inne. Nu pratar jag rent generellt om facebook, jag sitter inte här och försöker pika någon/några på något sätt. Det är bara helt enkelt så att jag fascineras och reagerar ofta på vad människor skriver på facebook. Ibland händer de att folk hänger ut andra människor helt utan tanke på vilka konsekvenser det kan ha för den personen.  Är det ett redskap för att få utlopp för sin frustration på olika sätt?
Facebook är också ett bra redskap för at hålla kontakt med människor, att låta människor veta att man lever (lite väl utmärkande ibland) och mycket mer. Jag säger inte att jag inte använder facebook i olika syften, för det kan jag göra, men det var värre förut. Nu tänker jag mig mer för vad jag skriver ut då jag vet att det jag skriver kan leda till skvaller av olika slag. "Jag vet, jag såg det på facebook!" är ett uttryck som många och även jag själv använder, och säger inte det en hel del?

Vad tänker ni andra om facebook?
Som sagt, jag pratar bara i stort om facebook nu, inget skitsnack här.


Nu jäklar..

Nu har det gått i ett sen klockan var ungefär halv 1 idag, pluggande, cv-letande, cvskrivande och till slut jobbsökande. En så här effektiv söndag har jag nog inte haft på bra länge! Men nu när jag är klar med allt känner jag hur trött jag är, blir nog en tidig kväll ikväll skulle jag tro. Men nog har jag väl varit duktig i dag? Kom igen, lite bekräftelse vill jag ha ;) haha.

Nej, nu är det soffan som gäller en sväng, innan jag lär utföra nästa syssla!
Ha en bra söndagkväll kära läsare!

Puss&Kram

Duktig flicka!

Har precis läst ut boken, 133 sidor på engelska. Det tog några timmar sådär, men inte går det undan att läsa 133 sidor i vanliga fall heller måste jag säga! Är rätt nöjd med mig själv nu.. Nu är det några sidor i en annan bok som ska läsas tills i morgon. Undrar om jag ska göra det nu på en gång, så får jag sova lite längre i morgon? Eller om jag ska ta en paus från pluggandet resten av dagen? Hmm.. Tror nog att jag ska ta tag i det på en gång så kan jag sova längre i morgon. Men trött är jag, helt slut! Man får ju tänka lite extra när man läser på engelska liksom, men nog har jag lärt mig lite nytt i alla fall ;)
Nej, on to the next book som man skulle ha sagt på engelska!

Hej så länge!

Söndag..

Och idag lär det nog bli lite plugga av, det är en engelsk bok som ska läsas "The power of fantasy in early learning", 132 sidor. Ska bli spännande att se hur lång tid det tar att läsa den. Nog för att jag har lite engelska-skills, men det är inte alltid lätt att förstå fackspråk på engelska. Äh, det här fixar väl det, om inte annat får jag väl låtsas att jag gör det ;) Näärå, men som tur är så har jag ju lärt mig att "smartläsa" på dom här 2,5 åren som jag ändå pluggat :)
Hur mår alla idag? Kan tänka mig att det finns en del som är bakis ;)

Nu är det dags för mig att ta tag i plugget så jag blir klar nångång och kan ta en promenad med Hanna :)

Ha en underbar söndag!

Puss&hej

Godkväll!

Har haft en riktigt trevlig dag i dag, med härliga människor och barn :) Så, tack alla inblandade för en kanonbra lördag! God mat, och annat gott att äta. Känns som att jag är fylld till bredden med socker! Usch, i morgon lär det bli en promenad tror jag minsann, försöka få bort lite av allt skräp jag ätit! Men snart är det dags för sängen, är helt slut verkligen. Slog mig bara ner i soffan när jag kom hem och pratade lite med päronen, också det trevligt :)

Men nu ska jag minsann tvätta bort ansiktet och sen slänga mig i säng, ska bli så sjukt skönt!
Sov gott allihopa! (Som om ni är många som läser bloggen!;) Vet inte ens vilka ni är?)
Puss&kram

Än en gång..

.. Har jag varit jättedålig på att uppdatera! Men just nu är jag nog inne i en liten bloggsvacka. Har dessutom inte så mycket att skriva om, det är bara plugg som gäller just nu känns det som. Men idag tar jag en paus från det och tänker träffa lite härliga människor! Väntar till exempel på att Lina, Glenn och Minde ska komma hit, vi ska smaska mat tillsammans :) Igår var min bror Andreas här med sin familj. Och Emmie den tokan ska numer bli kliad på ryggen (ett drag från sin faster kanske?) och när vi låg och soffan och mös så killade jag henne på ryggen, hon lyfter på huvudet, tittar på mig och säga "jetteblaa" och "jettesöönt". Jag skriver på hennes lilla barnspråk för att ni som läser ska förstå exakt hur gulligt det var :) Lilla Kevin var självklart också med, och han växer så det knakar, det blir en lång och ståtlig kille det där minsann :D Ska även träffa Felix och Filippa idag, det var alldeles för längsesen! Och så träffade jag Emilia och Eliaz förra veckan, och hon är bra härlig Emilia också. Vi var ute och spelade lite boll, de hade på racket och en innebandyboll som vi spelade med, och när jag råkade slå bollen lite för långt blev Emila lite sur, suckade och så "men Maaalin!" Lärde henne även att flirta, och att säga "woohoo" när det gick bra. Underbara barn va? All min kärlek till alla dessa barn, fasters gull! :)

Undrar vad alla andra ska ha för sig en lördag som denna? Jag känner att det är dags att ta det lugnt i några helger nu, mest på grund av att plånboken inte klarar av några större utgifter just nu och för att jag än en gång ju är förkyld Men, det är på bättringsvägen nu i alla fall, skönt som fasen! Men, jag början ändå fundera på om det inte kan vara pollen också? Det sägs ju att pollenhalten är högre i år än vad den varit på väldigt länge. Det visar sig väl om snuvan går över, annars chansar jag och provar nån liten allergimedicin. Men jag håller tummarna för att det är en förkylning osm går över för jag är så trött på snörvlandet jämt och ständigt! Okej, jag överderv, men det känns så :p

Nej, nu ska jag sluta, annars kommer ingen orka läsa det här inlägget :p
Ha en underbar lördag gott folk and take care :)
Puss&Kram

Snörvel

Yeah, då var det kört igen! Förkyld i vanlig ordning, sjukt kass timing med tanke på att jag ska jobba i morgon och behöver vara på topp! Det blir väl till att trycka i mig vitaminer som fasen, dricka honungsvatten och dricka massa vatten. Plus en del sömn, som jag verkligen skulle behöva, är helt slut. Noll energi i kroppen, sounds fun huh? Nej, så fort denna förkylning gått över ska jag ta tag i träningen igen och jobba på att bygga upp immunförsvaret en aning! Det kom inga bilder från fredagen igår, men dom kommer nog någon dag, har inte lagt in dom i datorn än. Men kvällen var riktigt trevligt, med massa skratt och tok :) Tackar Hanna och Markus som var värdar så mycket :D

Nu är det dags för mig att hoppa in i duschen, sen ska jag nog slänga mig i sängen och dra i en film i datorn tror jag. Orkar nog inte kolla film på tv, tar ju sån jävla tid haha! Ska upp vid sju så vill nog helt somna i tid så jag är pigg och fresh i morgon :)

Oh, vi bakishängde lite igår och kikade på Avatar, sjukt bra film! I början kändes den rätt överskattad tyckte jag, men ju mer jag tittade desto bättre blev den. UNDERBAR! Det kom fram en och annan tår, men det är som vanligt när jag kollar på film. Jag är djupt imponerad måste jag säga :)

Nej, nu blir det den där duschen. Sov gott och dröm sött!

Puss&Godnatt

RSS 2.0