Fredag

Snart är det slut på Juli, och jag har svårt att förstå det. Tiden går så himla fort, blir nästan lite rädd. Snart sitter jag i skolbänken igen och sliter som en djur med arbeten, böcker osv. Men, nu är det ju inte ens ett helt år kvar, i Juni nästa år har jag uppfyllt ett av mina stora mål här i livet. Sen är det dags att ta itu och försöka nå nästa. Men det kommer jag göra. Jag vill nämligen göra något med mitt liv. Vill inte sitta fast i Smedjebacken/Ludvika hela mitt liv. Jag vill se världen, se vad den har att erbjuda mig. Jag vill inte sitta när jag är gammal och ångra att jag inte gjorde massa saker, det känns inte okej.
Men exakt vad som händer, det får visa sig. Jag tar det som det kommer, tänker då inte sitta här i bloggen och skriva ut allt. Lite får man ha för sig själv :)

Hoppas alla får en underbar fredag!

Puss&hej

Bradley Cooper

Åh, vilken man! Så sjukt jävla snygg! Kollade på The Hangover igår (för femtioelfte gången typ) och insåg rätt fort att han är bra het.. Speciellt i sin svarta kostym och svarta skjorta. Åh, ge mig haha! Tänkte dela med mig av denna snygging ;)






Titt sikken karl! Jesus kristus säger jag bara ;)



Torsdag

Jisses, det är verkligen torsdag idag! Den här veckan har gått riktigt fort hittills måste jag säga. En bra vecka ändå, trots mestadels skitväder..

Fan, jag är så sjukt klantig! För en liten stund sen skulle jag resa mig och hämta nånting i köket här i la butik, vad gör jag då? Jo, jag fastnar med det slitna i byxorna i en lådknapp och hör ett ljud som gör mig panikslagen. Tittar ner på byxorna och ser att jag rivit upp dom lite bredvid det slitna.. HELVETE HELVETE HELVETE tänkte jag då, (och Hannah kan nog i alla fall tänka sig hur det lät) och gjorde en skadekontroll. Mitt hopp är att det går att laga lite halvsnyggt, eftersom det är slitet bredvid så kanske det inte gör så mycket om man syr i det. Vad tror ni?

Nejmen kul med ett inlägg om mina trasiga byxor? Skulle väl inte tro det, men det är det mest actionfyllda som hänt idag tror jag :p

Igårkväll när jag kom hem så umgicks jag lite mer mina päron, sen krälade jag ner i sängen, slog på datorn och började titta på "The Notebook" och jag grät som ett litet barn. Den filmen är så underbar. Det måste vara en av de bästa som någonsin gjorts. Kärleken i den filmen. Det är kärlek det! Så som man skulle vilja ha det. Åh, jag blir alldeles sjuk av den filmen. Underbar! Och är det någon som läser detta som inte sett den, så råder jag dig starkt att se den. Det är en film som alla borde se MINST 1 gång i sitt liv.

Det var allt jag hade att säga just nu, men jag ska nog minsann visa er min blivande man (nej, han vet inte om det än, men en flicka får drömma, right? ). Oh, vilken man! En sån vill jag ha, bara så ni vet!

Puss&hej

Studier..

Sitter och läser aftonbladet och fick syn på en artikel som handlar om högskolestudenters långa sommarlov. Nu vill tydligen alliansen och socialdemokraterna ta bort sommarlovet och införa en tredje termin på högskolorna.. Visst kan det vara så att rekordmånga sökt sommarkursen nu, men det kanske handlar om mer än att folk vill studera. Dom sitter där i regeringen kanske inte har en aning om hur svårt det kan vara att få tag på ett jobb just nu? Då är en sommarkurs ett alternativ till att ändå få någon krona under sommaren då CSN också finns och man då kan få bidrag..

Jag har själv, under dom 2,5 år jag pluggat kännt att sommarlovet är en liten räddning. Det är inte helt enkelt att studera, det tar också på krafterna, precis som ett vanligt jobb gör. Läsåret blir långt då det börjar i Augusti och fortsätter till Juni, med enbart högst två veckors ledighet under den tiden. Visst, det finns helger, men hur många helger har jag inte pluggat på för att allt inte hunnits med i veckorna? Ibland får man sitta dag som natt och plugga. Är det då rätt att behöva plugga i princip året runt? Visst, det kan finnas fördelar med en förkortad studieperiod, men hur trött blir man inte då? Nu vet jag inte exakt hur dom tänkt sig, men det verkar ju som att dom anser att studierna ska fortsätta under hela året utan ledighet. Hur skulle dom själva klara sig utan semester?

Dessutom är man som student inte ledig under sommaren, man får inga pengar under sommaren så då måste man jobba så mycket som möjligt för att klara sig och möjligtvis kunna spara lite pengar så man kan leva under terminerna också.
De pratar även om att vi som studenter snabbare skulle komma ut i arbetslivet och snabbare kunna betala av de eventuella skulder man har till CSN. Men kom igen, sätt er i skolbänken så får ni själva se hur det är.

Visst, jag är klar om ett år så detta kommer inte påverka mig om det skulle gå igenom, men jag tänker på de som ska studera senare..

Rackarns!

Vilket tråkigt väder det blev idag då! Regn och eventuella åskskurar, inte kuul, INTE kuuuul! Men men, det får väl gå det också då. Jag är ju tydligen inte kompis med vädergudarna så jag kan ändå inte göra något åt det!

Jag har väl världens bästa mamma! Hon kom nyss hit med keso, yoghurt och kiwi så jag slipper vara hungrig idag. Gulle henne! :)

Igår tog jag mig en tripp till Skeppmora för att träffa Jämpers för första gången på jättelänge! Och gud så härligt det var att träffa henne igen. Det är så tråkigt när alla har så fullt upp med jobb och annat såhär på sommaren. För det gäller ju för oss studenter att passa på att jobba så mycket som möjligt på det så kallade "sommarlovet" för sen under terminerna går det inte att jobba hursomhelst. Men, snart är vi lediga båda två och ska förska hitta på något, åka iväg nånstans och roa oss :) Träffade Hanna och Angelica också, vilket också var riktigt trevligt :) Blev ju en del skratt i vanlig ordning!

Nej, fy vilka värdelösa inlägg jag skriver nu för tiden! Snart ska jag ta och skriva om något bra igen. Något som kanske är mer intressant än vad jag gör om dagarna jämt :p

Ha en underbar dag gott folk!

Puss&Hej

Trött..

.. Är vad man skulle kunna kalla mig idag! Får svepa i mig en berocca och fixa lite kaffe så jag överlever dagen. Hade helst av allt velat ligga kvar i sängen när alarmet gick igång i morse, men icke! Här ska jobbas. Ska väl inte klaga, behöver ju jobba, men jag vill vara ledig också. Nästa år blir det inte mycket ledighet med tanke på att då ska jag börja jobba med det jag utbildar mig till :) Så jag får se fram emot en semester om 2 år eller så :p haha.

Helgen var kanon, blev lite mysdricka med lite släkt. Mycket trevligt :) Slog igen ögonlocken runt tolv och slog upp dom igen vid tio, fortfarande trött som en tok då 6 dagars jobb kom ikapp. Så jag tog mig en slödag och låg mest bara i soffan hela dagen :) Andreas, Frida, Emmie och Kevin dök också upp så jag mös lite med gullungarna och fixade Fridas naglar ;) Magnus kikade också förbi :)

Jag har haft en bra helg med andra ord :)

Ha en underbar måndag gott folk!

Puss&Hej

Lördag

Och sitter på min vanliga plats, tittar ut på det fina vädret och längtar ut. Men efter klockan 15 är jag fri fram tills på måndag. Och förhoppningsvis hinner jag vara med på lite brännboll när jag slutat. Men annars drar jag hem, duschar, försöker bli lite vacker och sen åker och träffar lite släktingar och mysdricker lite :)

Igår spenderade jag lite av kvällen med partytrosan fyrfot aka Sandra och hennes Oscar vilket var mycket trevligt! Oscar är ju så sjukt söt! Höll mig i handen från bilen och när de sen skulle vidare på kvällen skulle han med mig tyckte han :) Gull! :)

Nej, nu har jag inte såå mycket mer att säga, inget av intresse  i alla fall!

Förutom : Om du kör på ett djur kan du i alla fall ta bort det från vägen!!!! Blir vansinnig, det låg två, vad jag misstänker var rävar efter vägen idag. Hade det inte varit för färgen och så så hade jag inte vetat vad det var för dom hade blivit överkörda ett antal gånger! Fan, så svårt är det inte att stanna och åtminsone ha ner djuret i diket! Jag blir äcklad av människor ibland!

Men, ha en underbar gott folk och var snälla mot djuren!

Puss&Hej

Nu var vi där igen..

... Med mitt dåliga uppdaterande! Men, i helgen hade jag fullt upp. I fredags åkte jag till Vad för att hjälpa Frida och Andreas att duka inför dopet, som också var ett hemlig bröllop :) Jag visste då om detta bröllop eftersom jag avslöjade dem rätt fort, och för att jag fick den underbara uppgiften att vara fadder till Kevin :) Och i den uppgiften ingick även att vara tärna! Helt underbart! Lördagen gick åt till att göra i ordning mig själv och bruden, sedan gasade vi iväg till kyrkan i god tid för att ingen skulle se oss när vi kom. Vi hade ju nämligen blommor och så med oss, och Frida var mer iordning gjord än man brukar vara inför ett dop. :) Ingen stor bröllopsklänning, men en rikitgt fin vit klänning med svarta blommor på. Dopet var lika fint som dop brukar vara (men med en rätt förvirrad präst) och efter dop cermonin avslöjade prästen att vi skulle då från "dopplatsen" till altaret där en vigsel skulle äga rum. Många förvånade miner, och ett "jag förstog det" som ekade i kyrkan. :) Cermonin var jättefin och jag fick kämpa för att hålla tårarna borta, det är ju inte varje dag man är på bröllop, och speciellt inte sin brors!

Resten av dagen/kvällen/natten var riktigt rolig, skrattade en hel del och ramlade en del också :p Det blev lite för mycket av det goda, men det bjöd jag tydligen på haha!

Söndagen spenderades mest i liggande läge då jag var lite lätt sliten. Men fram mot eftermiddagen tog jag mig årets första (och sista?) dopp. Och jag hade trott på alla som sagt att det var varmt i vattnet nu! Ack så fel ni hade :p Kan kanske bero på att sist jag badade så var det i havet på Kreta förra året! Men det var skönt att svalka av kroppen lite.

Nej ,nu vill ni nog inte veta mer vad jag har haft för mig, men igår spelade jag, Sara, Lina och Glenn kort och hade det allmänt mysigt! Och underbara Mindie mös jag med också :)

Dessutom träffade jag min underbara Felix häromdagen, och jag smälter bara jag ser den pojken :)
Det gäller ju självklart alla mina brorsbarn, annat kan jag inte säga eftersom dom är underbara hela högen!

Puss&hej

Eliaz

Lyckan var gjord igår när jag hörde Eliaz säga Malin för första gången, fast det låter lite annorlunda när han säger det. Maaiiiiin låter det mer :) Mssvis med i och utdraget och så skrynkar han ihop näsan lite och tar sats på M. Så himla söt! Man kan nog inte förstå hur mycket det värmer ett fasterhjärta förns man varit med om det själv, hjärtat liksom svämmar över med kärlek. Så känner jag i och för sig varje gång jag träffar någon av mina brorbarn. Dom är mitt allt och jag älskar dom över allt annat på denna jord. Mina underbara hjärtegull!

Jag tycker alltid att det är lika kul när barnen börjar säga mitt namn, det finns så många olika sätt att säga det på. De flesta har sagt Main och helt utelämnat l, men en pojke som jag brukade känna sa Bolin :) Skitgulligt! Någon har även kallat mig Mala, kommer inte på vem just nu bara för det! :( Men gulligt :)
Och det är bara en av alla brorsbarnen som kallat mig faster och det är Filippa, hon sa alltid fatte Main när hon var liten :) Och för mig spelar det ingen roll vad dom säger, om dom säger faster eller Malin eller både och, bara som har koll på vem jag är ;)

Nej, ska jag fortsätta skriva så blir det en enda stor kärleksförklaring som ingen kommer orka läsa.
Som jag skrev förut, jag älskar mina brorsbarn över allt annat och dom betyder så sjukt mycket för mig, dom är bland det viktigaste jag har!

All min kärlek till er mina älskade!

Puss

Fredag

Idag är det minsann fredag, vilket innebär att jag får helg snart! Eller snart och snart, det beror väl på hur man ser det.
Måste ta upp en sak som irriterar mig med trafikanter än en gång. Idag när jag var på väg till stan stod en karl i en korsning med sin bil, jag tänkte att han mycket väl skulle hinna åka innan jag var i närheten. Men han tänkte lite annorlunda och väntade tills jag var nära och åkte ut då istället, så jag var tvungen att nästintill ställa mig på bromsen. Vad ligger intelligensnivån på då om jag får fråga? Jag har ju märkt för längesen att förmågan att kunna köra bil, läsa skyltar och förstå trafikregler inte håller en hög nivå här i krokarna, men jag blir ändå irriterad varje gång. Tur att jag är så sjukt bra på att köra bil ;)

Igår klippte Jenny mig och jesus vad skönt det var! Toppade bara lite och tunnade ur som fasen. Jag har ju en hel del hår och varje gång Jenny tunnar ur det känns det som att jag har lite kvar fast det är mycket haha! Inte det att hon tar bort för mycket, jag är ju van att ha min kalufs och det är så sjukt härligt att få tunna ur det ibland :) Och just nu vill jag bara att mitt hår ska bli låångt igen! Det var riktigt skönt att klippa av det förra året, men nu saknar jag det långa. Och dessutom vet jag ju nu att om jag tröttnar på det långa så passar jag i det lite kortare också :)

Ikväll drar jag till Vad, för att hjälpa dem att förbereda inför dopet, duka och sådär :) Tänker nog faktiskt köpa med mig något gott att smaska på ikväll, det är ju faktiskt fredag ;)

Nej, nu har jag inte mycket mer att skriva, återkommer kanske senare :)

Puss&Hej

Torsdag

Hoppsan, det är redan torsdag! Vart tar veckorna vägen egentligen? Nu står det inte på förens sommarens roligaste fest står för dörren, satan vad kul det ska bli :D Och i helgen är det dop som gäller, ska också bli kul, och mysigt om inte annat :)

Usch, för tillfället har jag besök av en humla som tvärvägrar flyga ut! Nyss satt den på ett skynke bredvid mig och försökte få ur nektar eller försökte sätta på det, vet inte vilket :p Jag tycker inte om dom rackarna alls! Är livrädd för humlor och getingar. Töntigt va? Springer för glatta livet när dom kommer i närheten och jag vet, det är väl det värsta man kan göra. Man ska sitta stilla och vara lugn, men jag kan inte! Helst viftar jag med armarna mot dom också, och det är ju ett under att jag inte blivit stucken nångång! Men, sån är jag, som Jämper skulle sagt ;)

Vart fasen tog humlan vägen nu då? Tror den blev lite pissed när jag kastade en penna på den när den satt på skynket alldeles bredvid mig, så jag hoppas att den flugit sin kos :)

Vädret är inte alls lika underbart idag, men på sätt och vis vore det bra om det kom en liten åskknall så det blev lite ny luft. Men, innan ni som läser blir för upprörda, självklart önskar jag att det var fint väder idag också! Har ju väntat på sommaren sen förra sommaren tog slut!

Nej, ha en underbar dag gott folk!

Puss&Hej

Underbart!

Är inte denna värme underbar? Nog för att jag inte för tillfället kan njuta av den, men ändå :)

Gårdagen var fantastisk! Bara älskar att ha hela familjen samlad. Alltid lika kul att titta på när mina bröder kör sin egen varian av att bolla gris. Dom hittar alltid på massa andra fula ord att använda sig av. Jag passade på att mysa lite med skruttungarna som var med, underbara barn! Min familj är nog fasen den bästa familjen man bara kan ha, älskar er allihopa så otroligt mycket :) Detsamma gäller mina vänner, ni är bäst!

Nej, det börjar bli dags att rulla hemöver, sen ska jag till Hanna en sväng när hon slutat jobbet :)

Puss&Hej

Jisses

Hur är det möjligt att vara så trött? Trött och vrålhungrig, men snart är det i alla fall dags att äta! Har minsann kokat mig två ägg och till det blir det makrill :) Gott som fasen! Hann aldrig äta frukost i morse så då kunde jag lika gärna vänta till lunchen kände jag. Lite tätt att äta frukost och sen äta lunch 2 timmar senare kanske :p

Var till Vad igår och hälsade på, blev bjuden på smarrig mat som vanligt ;) Busade lite med Emmie, hoppade studsmatta och fasen vad drygt det är egentligen! Dags att ta i med hårdhandskarna igen märkte jag fort. Så nu jäklar. Eller ja, på lördag blir det ju onyttigheter eftersom det är dop, men jag får köra hårt i veckan och ännu hårdare nästa vecka :)

Och ikväll ska vi grilla hemma, alla syskonen ska vara på plats :) Inte ofta det händer, men jag älskar det lika mycket varje gång :)

Nej, nu har jag inte mycket mer att skriva, och det blev väl inget vidare värst underhållande inlägg heller. Men det får ni ta, som vanligt :p

Ha en tokbra tisdag och njut av solen när den är framme :)

Puss&Hej

The helg

Helgen var verkligen kanon! Åkte till Jenny efter jobbet i lördags, vi höll på att smälta bort båda två men bestämde oss för att spela lite badminton för att få lite sol på oss. Efter ungefär 5-10 minuter gav vi upp. Jenny blev terroriserad av en broms, så hon for upp på trappen igen med ett vrål haha. Sen var det bara att hoppa in i duschen och börja piffa till sig. Vi gick ner till Linda och Daniel där det var förfest för fullt. Hur trevligt som helst, massvis med skratt och dans på gräsmattan. Blev nästan lite besviken när vi skulle åka in till stan för jag hade så kul :) Väl inne i stan upptäckte jag och Jenny att Dogge uppträdde som vi slängde oss dit och skrev, sjöng och dansade. När vi väl hamnade i ett öltält dog vi en skvätt. Jag var jättetrött redan innan festandet drog igång, men det ordnade upp sig när vi fixade till ett eget litet dansgolv i öltälet. Klockan 4 slängde vi oss i säng och jag sov som ett litet barn haha!

Så nu vill jag tacka alla som gjort min helg så himla bra!

Nu är det ny vecka och nya tag, fast just nu känns det trögt. Är helt slut av olika anledningar. Förhoppningsvis får jag sova massa i natt och vakna upp pigg och fresh i morgon :)

Ha en underbar måndag!

Puss&Hej

Lördag

Idag är jag lite trött så där, gått upp "tidigt" varje dag den här veckan, men snart får jag sova ut en dag i alla fall :p
Var ju barnvakt åt Emilia och Eliaz igår och det var så himla mysigt :) Vi käkade tacos, jag jagade Eliaz när han fick tag i saker han inte skulle ha och Emilia skrattade åt mig :p Till slut somnade gullungarna och jag somnade till vid halv tolv tror jag, efter att jag vädrat lite på Emilias rum som var tokvarmt :) Hade en riktigt mysigt och lugn kväll, verkligen :) Mysigt att äta frukost med ungarna också, och Angelica såklar, Tomas sov som en stock han :p

Ser fram emot kvällen, men först lär det bli en promenad och en powernap så jag orkar med hela kvällen :)

Nu ska jag nog göra lite nytta.

Ha en underbar lördag allihopa (om det nu är så många som läser :p )

Puss&Hej

haha

Stod ute och rökte, då kom en herre fram och pratade med mig. Konversationen såg ungefär ur så här:
- du är inte härifrån va?
- Joo, det är jag.
- Neeejdu, det tror jag inte på, du är från Stockholm!
- nej, jag är härifrån.
- Jaha.
(Han mumlar något som jag inte alls hör och börjar gå)
-Vilket god parfym du har!
- Haha jaha, tack.
Sen gick han och ropade något jag inte hörde.

Haha, lite humor såhär på förmiddagen! Förstår inte riktigt hur han kunde säga det där med parfymen, han stod en bit bort och det är inte så att jag duschar i parfym, men fine. Den luktar gott :p
(Och nej, han var inte attraktiv, förstår nog att några av er funderar på det :p )

Puss&hej

Fredag

Gud, idag känner jag mig rätt sliten måste jag säga. Nej, festade inte igår, men jag känner att sisådär en 12 timmars sömn skulle sitta fint! Ikväll ska jag vara barnvakt efter jobbet, och sova kvar i Gonäs :) Funderar redan nu på att lägga mig samtidigt som Emilia, behöver all energi jag kan få i morgon ;)För i morgon är det fest och jag ser fram emot det en hel del måste jag säga :) Det är så himla mysigt på somrarna när man kan sitta ute även när solen gått ner och det börjar bli kyligt. På med en jacka, eller för största mysfaktor, en filt runt axlarna :) Ser fram emot sällskapet också, det kommer bli galet kul I think :)

Idag har jag nog ingenting att klaga över om trafiken, men blev otroligt glad när en lastbil för en gångs skull flyttade lite på sig och släppte förbi mig i morse. Det händer inte ofta det inte :p
Och som ni märker är det småsaker som gör mig glad just nu. Känns som att livet är underbart emellanåt, och det går uppåt nu. Jag trivs mer och mer med mig själv och jag har dessutom världens mest underbara vänner och familj, älskar er allihopa så otroligt mycket!

Ha en underbar fredag, bränn er inte i solen, drick mycket vatten och bli inte för fulla ikväll ;)

Puss&Hej

Torsdag

Puh, vilket krångel det blev helt plötsligt, men det ordnade sig till slut!

Men snart är det helg, och det ska bli så fruktansvärt skönt alltså! Och jisses vilken blåst det har varit idag, höll på att blåsa bort när jag var ut och rökte. Hoppas det inte blåser lika mycket i helgen, inte på lördag i alla fall för då vill jag ju vara snygg i håret också ;) Ska slå klackarna i taket på Ludvikafesten då nämligen :) Och i morgon är det barnvakt åt Emilia och Eliaz som gäller, det ska bli myspysigt :) En helkväll med gullungarna minsann :)

Neej, jag hade inte så mycket att skriva egentligen, lite tidsfördriv mest :)

Puss&Hej

Trafikvett

Just trafikvett verkar det inte vara många som är utrustade med häromkring. Det har jag väl alltid vetat om i och för sig, men jag blir lika förvånad varje gång folk gär galna saker i trafiken. Många med husvagn till exempel, dom ligger ofta i 70 på 90 väg så var det även idag. Så jag skulle köra om, såg att det kom mötande trafik längre fram, men visste ändå att jag skulle hinna ikapp. Så jag påbörjar min omkörning, då börjar snubben med husvagnen gasa som en dåre, så jag fick gasa ännu mer och svänga in skitnära för att inte krocka. Inte fasen ska man väl gasa på när någon kör om?! Speciellt inte om man ser att det kommer mötande trafik! Visst kanske det var en lite dum omkörning av mig, men jag visste att jag skulle hinna. Snubben med husvagnen tyckte tydligen inte om att den brud i en dundergolf körde om honom och hans husvagn och fina bil. Ibland hatar jag att befinna mig i trafiken. Folk tänker sig inte rikitgt för.
Och cyklister, kan dom inte hålla sig på cykelbanonrna där dom hör hemma? Har sett flera stycken som cyklar mitt bland all biltrafik och bara trampar på. Och här snackar vi inte såna som cyklar i tävlingar och sånt, utan vanliga svenssoncyklare som är på väg till jobbet. När dom dessutom bara slänger sig ut vid övergångsställen som om det vore helt okej, vilket det inte är. Kliv av cykeln om ni ska över, annars hinner man knappt med att bromsa alla gånger! Men visst, det finns dom som är exemplariska cyklister som håller sig där dom ska och kliver av cykeln vid övergångsstället. Tack till er!

Nu låter ju det här som rena rama klagobloggen, men jag blir så frustrerad ibland. Och nej, jag kramas inte i trafiken. Jag är en av dom sitter och spottar och svär när folk inte kör som jag vill eller som dom borde.

Ha en underbar dag och hoppas att ni inte blåser bort!

Puss&Hej

RSS 2.0